Jacglen Photo

Välkommen till fotografins värld

5 tips för nybörjarfotografen

Det här med att ta ett foto, det är lätt, men att fotografera och få den bild du vill ha, det är inte lika enkelt. Om du precis har börjat med fotografering så tänkte jag dela med mig av ett par grundläggande tips. Förvisso skulle man kunna ge hur många tips som helst, men det är bra att lägga fokus först på dessa 5.

Använd inte för mycket blixt

Många nya fotografer använder sig gärna allt för mycket av blixten. Blixten tar då över hela bilden. Särskilt om man använt den inbyggda blixten. För att få bort en del blixt kan du använda ett skrivarpapper. Placera det pappret framför blixten, så blir ljuset mjukare.

Ha kameran med dig hela tiden

Fototillfällen dyker upp ofta, hela tiden, oftast när du minst anar det. Så det är bra att alltid ha med dig din kamera. På bussen, på väg till jobbet, när du åker till stan och så vidare. 

Gå ner på samma nivå som motivet

Oavsett vad du ska fotografera, se till att alltid gå ner på samma nivå som motivet du ska fotografera. Nu gäller detta självklart inte alltid, men ha det som ett bra riktmärke.

Njut när du lär dig nya saker

Att ha en hobby är trevligt och det gör att man kan spendera en massa tid på det. Så passa på att njuta av din hobby med fotografering samtidigt som du lär dig en massa nya saker.

Köp inte en massa nya tillbehör

Visst är det kul att köpa en massa saker till din kamera, men det är dumt att köpa allt på en gång. Det är bra att börja enkelt och sedan öka på ju mer duktig du blir. Genom att inte göra några förhastade inköp så kommer du att känna dig mer bekväm med ditt inköp när du väl gör det.

16 Mar 2020

Detta var en blogg som tillhörde en fotograf vid namn Glenn. Han fotograferade allt från hästar till fotboll och konstfoton. Bloggen skrevs med härlig humor så det var en fröjd för flera sinnen att spendera tid här. Man kunde även hitta Glenn och hans foton på Facebook.

Det sista blogginlägget skrevs i slutet av 2013 och på Glenns Facebook-sida så meddelade Glenn i april 2015 att både bloggen och Facebookkontot skulle stängas ner. Idag kan man njuta av Glenns fotokonst på falkenbergsbild.se som, av allt att döma, är Glenns egen bildbyrå där man kan beställa bilder och fotografier, samt läsa Glenns nya blogg.

På den här bloggadressen fortsätter vi att skriva om fotografi och allt möjligt som kan associeras till ämnet. 

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: