Jacglen Photo

Välkommen till fotografins värld

Fem misstag du ska undvika när du vill starta eget

Är du på väg att starta egen firma? Eller har du kanske redan tagit steget och startat ett företag? Du är inte ensam. Faktum är att det startades över 65 000 företag 2018, och 2019 såg ungefär likadant ut. Många av dessa företag klarar inte av det första året och det beror ibland på att de begått misstag, misstag som är vanliga för nya företagare men som är enkla att undvika. 

1. Ta betalt!

Det låter självklart eller hur? Många nya fotografer tror att de måste ta mindre betalt än de som redan är etablerade. Det är helt fel. Ta en rimlig ersättning för det jobb du utför så att du klarar din ekonomi. 

2. Fakturera i tid

Det är ingen som räknar med att du ska vänta med dina pengar och dina kunder kommer att betala när de fått sin faktura. Ligg inte ute med pengar i onödan, få in dem på företagskontot så att du kan ta ut din lön. 

3. Ta det lugnt med utrustning

Kameran är ditt viktigaste verktyg så den kommer att kosta en del. Se därför till att inte slösa bort pengar på andra saker. Det finns begagnade kopiatorer man kan köpa eller hyra, och man måste inte ha den senaste datorn för att redigera bilder. 

4. Våga fråga

Ta kontakt med de du tror kan behöva dina tjänster. De kanske redan har någon som sköter om de bitar du erbjuder lösningar till. Acceptera ett nej tack, men ställ alltid motfrågan "Vad saknar du hos dem?" så att du kan hitta unika argument för att sälja din tjänst. 

5. Gör inte allt själv

Du är kanske jätteduktig på det du gör i ditt jobb men du kan inte sköta allt på egen hand. Jag rekommenderar alla nya företagare att anlita en revisor. Det lönar sig i längden, tro mig! 

27 Dec 2019

Detta var en blogg som tillhörde en fotograf vid namn Glenn. Han fotograferade allt från hästar till fotboll och konstfoton. Bloggen skrevs med härlig humor så det var en fröjd för flera sinnen att spendera tid här. Man kunde även hitta Glenn och hans foton på Facebook.

Det sista blogginlägget skrevs i slutet av 2013 och på Glenns Facebook-sida så meddelade Glenn i april 2015 att både bloggen och Facebookkontot skulle stängas ner. Idag kan man njuta av Glenns fotokonst på falkenbergsbild.se som, av allt att döma, är Glenns egen bildbyrå där man kan beställa bilder och fotografier, samt läsa Glenns nya blogg.

På den här bloggadressen fortsätter vi att skriva om fotografi och allt möjligt som kan associeras till ämnet. 

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: