Jacglen Photo

Välkommen till fotografins värld

Fotografering under vintern

Nu när vintern är här, så tänker många att ska man verkligen bege sig ut och fotografera? Ja, självklart ska ni det! Här tänkte jag dela med mig av en del tips för att ta bra, eller bättre bilder under vinterhalvåret. Så se till att våga ge dig ut och fota, trots att det är kallt!

Snö och ljus

Fotografera porträtt ute när det är snö går riktigt bra. Snön reflekterar ljuset på bra sätt och det blir då som en naturlig reflexskärm som lättar upp skuggor i personens ansikte. Ett smart tips är att du fotograferar med solen bakom den person du tar kort på, då det skapar ett vackert motljus och samtidigt lättar upp skuggorna i ansiktet.

Ha fulladdade batterier

När det är kallt ute, så gör det att batterierna i kameran laddar ur snabbare än annars. Ladda därför kameran samt ha med extra batterier ut, om du ska vara ute länge.

Använd naturen

Det är riktig vackert ute när snön ligger på marken. Använd dig av det när du fotar porträtt. Det kan bli riktigt magiska bilder! Ha inte bara snö och himmel, utan ta även med träd och grenar täckta med snö och så vidare.

Se till att hålla värmen

När det är kallt ute så är det lätt att börja frysa efter en stunds fotande ute. Se till att att klä dig så varmt som möjligt innan du beger dig ut. Använd vantar som går att fota med inne i ett par tjocka handskar och flera lager kläder. Om du ska fotografera en modell, ta med en filt eller en varm vetedyna, så att modellen kan värma sig mellan. Se till att fota i etapper.

Efter fotograferingen

När du kommer in efter fotograferingen ute i det kalla vädret, se då till att du låter din kamera ligga kvar i en stängd kameraväska eller en sluten plastpåse. Det gör att kamerans tinar långsamt och det gör inte att det kommer in fukt i kamerahuset eller objektivet och förstör det.

 

30 Nov 2019

Detta var en blogg som tillhörde en fotograf vid namn Glenn. Han fotograferade allt från hästar till fotboll och konstfoton. Bloggen skrevs med härlig humor så det var en fröjd för flera sinnen att spendera tid här. Man kunde även hitta Glenn och hans foton på Facebook.

Det sista blogginlägget skrevs i slutet av 2013 och på Glenns Facebook-sida så meddelade Glenn i april 2015 att både bloggen och Facebookkontot skulle stängas ner. Idag kan man njuta av Glenns fotokonst på falkenbergsbild.se som, av allt att döma, är Glenns egen bildbyrå där man kan beställa bilder och fotografier, samt läsa Glenns nya blogg.

På den här bloggadressen fortsätter vi att skriva om fotografi och allt möjligt som kan associeras till ämnet. 

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: