Jacglen Photo

Välkommen till fotografins värld

Ta snyggare semesterbilder

Nu är vi på väg mot sommaren och semestern och då är det många som gärna förevigar sina resor med att ta kort. Men hur gör man för att få de där bra semesterbilderna? Tre tips är att välja ljus med omtanke, våga gå nära och redigera bilderna.

Det är viktigt att välja det bästa ljuset, det är nyckeln till en bra bild. Den bästa tiden är oftast när olen står lite lägre, som på eftermiddagen, kvällen eller morgonen. Då är det ett vackert ljus samt fina färger. 

Dock kan det bli fina bilder även om det är mulet. Det eftersom att molnen dämpar solen och det blir ett mjukt ljus i bilden. Du kan på det viset få dramatiska landskapsbilder. 

När du ska fotografera, så våga gå nära det du ska ta kort på. Det innebär inte att det måste bli närbilder, men om det är en person med, så blir det bättre kontakt ju närmare du är. 

Sen, om du vill göra en bild bättre,. så är det bara att justera kontrast och färgton. Det är också ett sätt att sätta sin personliga prägel och stil på bilderna.

26 May 2020

Detta var en blogg som tillhörde en fotograf vid namn Glenn. Han fotograferade allt från hästar till fotboll och konstfoton. Bloggen skrevs med härlig humor så det var en fröjd för flera sinnen att spendera tid här. Man kunde även hitta Glenn och hans foton på Facebook.

Det sista blogginlägget skrevs i slutet av 2013 och på Glenns Facebook-sida så meddelade Glenn i april 2015 att både bloggen och Facebookkontot skulle stängas ner. Idag kan man njuta av Glenns fotokonst på falkenbergsbild.se som, av allt att döma, är Glenns egen bildbyrå där man kan beställa bilder och fotografier, samt läsa Glenns nya blogg.

På den här bloggadressen fortsätter vi att skriva om fotografi och allt möjligt som kan associeras till ämnet. 

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: