Jacglen Photo

Välkommen till fotografins värld

Tips till finare julkortsbilder

Du bör senast i november se till att ta korten på barnen för att göra julkort av. Här är ett par tips du kan tänka på.

Använd rekvisita

Du kanske inte har framme något i november som har med julen att göra, granen och pyntet brukar ju komma fram i december. Det behövs inte, för du kan leta fram några favoritsaker från lådan för juldekoration och placera dem lite som du vill. Det kan ge en kul tvist till bilderna.

Plåta barnen när de gör saker

Om du fotar inne, se då till att använda dig av det ljus som finns. Se även till att barnen gör något, pysslar, grejar och inte bara sitter stilla rätt upp och ner. Det blir mer stämning i bilderna då.

Gör julkortet med egen stil

Hur ser er jul ut? Se till att fånga det på bild. Testa dig fram med olika bildvinklar: kameran upp i takranden eller på golvet.

Spexa litet

Gör fotograferingen till en gemensam spexstund och ha skoj tillsammans med barnen! Ta fram kul saker som tomteluvor, skägg, renhorn med mera.

 

2 Nov 2019

Detta var en blogg som tillhörde en fotograf vid namn Glenn. Han fotograferade allt från hästar till fotboll och konstfoton. Bloggen skrevs med härlig humor så det var en fröjd för flera sinnen att spendera tid här. Man kunde även hitta Glenn och hans foton på Facebook.

Det sista blogginlägget skrevs i slutet av 2013 och på Glenns Facebook-sida så meddelade Glenn i april 2015 att både bloggen och Facebookkontot skulle stängas ner. Idag kan man njuta av Glenns fotokonst på falkenbergsbild.se som, av allt att döma, är Glenns egen bildbyrå där man kan beställa bilder och fotografier, samt läsa Glenns nya blogg.

På den här bloggadressen fortsätter vi att skriva om fotografi och allt möjligt som kan associeras till ämnet. 

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: